İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla devlet dairelerindeki işlemler de kolaylaştı. Devletin vatandaşlarına Ptt şubelerinden veya internet üzerinden verdiği e devlet şifreleri ile devlet kurumlarındaki birçok işlemi internet üzerinden yapmak mümkün oluyor. Yazımızda Ptt’ye gitmeden e devlet şifresi nasıl alınır? E devlet şifresi nasıl alınır? E devlet şifresini unutursak ne yapmalıyız? E devlet işbirliği olan bankalar hangileridir? gibi soruları cevaplayacağız.
İçindekiler
Ptt’ye gitmeden e devlet şifresi nasıl alınır?
Bildiğiniz gibi e devlet şifreleri Ptt şubelerinden kimliğinizi veya üzerinde T.C kimlik numarası olan ehliyet, pasaport gibi belgeleri göstererek alınabiliyor. E devlet şifresi için Ptt 2 TL işlem ücreti alıyor. Ptt’ye gitmeden e devlet şifresi almak da mümkün. Ptt’ye gitmeden e devlet şifresi almak için şu işlemleri uygulayınız:
- Arama motoruna ‘‘e devlet’’ yazıp aratın. Çıkan https://www.turkiye.gov.tr/ bağlantısına tıklayın.
- Sayfanın sağ üst köşesindeki ‘‘sisteme giriş’’ sekmesine tıklayın.
- Sayfanın sağındaki ‘‘internet bankacılığı’’ sekmesine tıklayın.
- İnternet bankacılığı sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza e devlet ile entegre olan bankalar çıkacak.
- Bu bankalardan herhangi birinin müşterisi iseniz ve internet bankacılığını kullanıyorsanız, kullandığınız bankanın internet şubesine girerek e devlet şifresi edinebilirsiniz.
- Kullanmış olduğunuz bu bankaların internet şubesi şifresi ile başka bir şifreye gerek kalmadan e devlet kapısına giriş yapabilirsiniz. Ptt’ye gitmeden e devlet şifresi almak bu kadar basit.
E devlet şifresini unutursak ne yapmalıyız?
E devlet şifresini unutursak ne yapmalıyız? E devlet şifrenizi unutursanız Ptt şubelerinden 4 TL karşılığında e devlet şifrenizi tekrar edinebilirsiniz.
E devlet işbirliği olan bankalar hangileridir?
E devlet işbirliği olan bankalar ile Ptt şubelerine gitmeden, müşterisi olduğunuz bankanın internet şubesi aracılığı ile e devlet şifresi alabilir ve e devlet kapısında birçok işlem yapabilirsiniz. E devlet işbirliği olan bankalar aşağıda belirtilmiştir:
Akbank, Albaraka , Anadolubank, Denizbank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Yapı Kredi, Türkiye Finans, İş Bankası, Kuveyt Türk, Ing Bank, Odeabank, Şekerbank, TEB, Garanti bankası.