Anasayfa / Genel / Halkbank Enerji Destek Kredisi
Halkbank Enerji Destek Kredisi
Halkbank Enerji Destek Kredisi

Halkbank Enerji Destek Kredisi


Türkiye’nin kamu bankalarından biri olan Halkbank avantajlı kredi kampanyalarıyla dikkat çekiyor. Halkbank müşterilerine çok çeşitli ihtiyaç kredileri sağlıyor. Bu krediler vade sayıları ve faiz oranları ile avantajlar sağlıyor. Bu ihtiyaç kredileri arasında ‘‘Enerji Destek Kredisi’’ adlı kredi dikkat çekiyor. Bu yazımızda ‘‘Halkbank enerji destek kredisi ve kapsamı,  Halkbank enerji destek kredisi vade faiz oranları, enerji destek kredisi başvurusu, enerji destek kredisi başvurusu için istenen belgeler’’ gibi konularda sizlere detaylı bilgi vermeye çalışacağız.

Halkbank Enerji Destek Kredisi Nedir? Hangi İhtiyaçlar İçin Enerji Destek Kredisi Çekilebilir? Halkbank Enerji Destek Kredisi Vade ve Faiz oranları


Enerji Destek Kredisi Halkbank ihtiyaç kredileri kapsamında olan bir kredidir. Enerji destek kredisini, genel anlamda, eviniz veya kirada oturduğunuz ev için tadilat ve yalıtım yapmak veya enerji tasarruflu yeni eşyalar almak gibi veya aracınızı daha tasarruflu hale getirmek (LPG) gibi ihtiyaçlar için kullanabilirsiniz. Mantolama kredisi, yalıtım kredisi, enerji tasarrufu kredisi, kombi kredisi, tadilat kredisi, beyaz eşya kredisi, lpg kredisi gibi kredileri kapsayan Halkbank Enerji Destek Kredisi kapsamında olan ürünleri ayrıntılı şekilde sıralayalım. Enerji destek kredisi çekebileceğimiz ihtiyaçlar:

  • A+ ve üzerindeki tasarruf teknolojisi olan beyaz eşyalar almak için, (buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri, kurutma makineleri, fırınlar, klimalar, kazan ve termosifonlar vs.)
  • Kombi ve kombi tesisatı, radyatör gibi doğalgazla çalışan aygıtlar için,
  • Isı yalıtımı sağlayan PVC doğramalar ve işçilik maliyetleri için,
  • Yalıtımlı kapı ve çatı tadilatları için,
  • Dış cephe mantolama veya yalıtımlı boya masrafları için,
  • Evinizin veya kiracı olarak oturduğunuz evin genel olarak su, ses, ısı ve yangın yalıtımı masrafları için,
  • Oturduğunuz evin genel tadilat masrafları için,
  • Enerji tasarrufu sağlayan yeni aydınlatma sistemleri için,
  • Güneş enerjisiyle çalışan, sıcak su ve ısıtma özelliği sağlayan güneş enerjisi panelleri, kazanlar, tesisat ve radyatörler için,
  • Aracınız için tasarruf sağlayacak LPG tesisatı gibi ürünler için Halkbank Enerji Destek Kredisi kullanabilirsiniz.

Halkbank Enerji Destek Kredisi

Anapara, vade ve faiz oranları

  • Halkbank enerji destek kredisi için size 50.000 TL’ye kadar kredi verebiliyor.
  • 48 aya kadar vade yapılabilen bu kredi için faiz oranları aylık %1,07 olarak belirlenmiş.
  • Ancak bu faiz oranını kullanabilmek için Halkbank üzerinden hayat sigortası yaptırmak gerekiyor. Hayat sigortası prim ücreti kredi alacak kişinin yaş, cinsiyet ve aldığı kredi tutarına göre farklılık gösteriyor. Hayat sigortası prim ücreti açısından fikir sahibi olmanız için bir örnek verelim. Krediyi alan 35 yaşında bir erkek olsun ve 48 ay vade ile 10.000 TL kredi alsın. Bu şartlarda müşterinin ödeyeceği sigorta prim ücreti yıllık 30 TL’dir. 48 ay yani 4 yıl vade için ise, yıllık 30 TL’den, toplam 120 TL hayat sigortası primi ödeyecektir.
  • Halkbank Enerji Destek Kredisi için kredi tahsis ücreti alınmıyor.

Halkbank enerji destek kredisi için mantolama kredisi, yalıtım kredisi, enerji tasarrufu kredisi, kombi kredisi, tadilat kredisi, beyaz eşya kredisi, lpg kredisi gibi kredilerin tek kredide toplanmış hali diyebiliriz.


 

Enerji destek kredisi başvurusu için istenen belgeler

Halkbank Enerji Destek Kredisine tüm Halkbank şubelerinden başvurabilirsiniz. Enerji destek kredisi bir ihtiyaç kredisi olduğu için, ihtiyaç kredisi için istenen belgeler aynen bu kredi için de geçerlidir. Fakat ayrıca birkaç belge daha istenmektedir. Bunları sıralayalım:

  • Kimlik, ehliyet veya pasaport,
  • Gelir belgesi:
  1. Kamuda çalışanlar için maaş bordrosu,
  2. Özel sektörde çalışanlar için maaş bordrosu ya da üzerinde haciz olmadığını gösteren güncel onaylı gelir belgesi, çalıştığı şirkete ait imza sirküleri, SGK hizmet dökümü
  3. Emekli vatandaşlar için kişinin emekli olduğunu gösteren SGK’dan alınan emekli belgesi, hesap cüzdanı,
  4. Serbest meslek ile geçinenler için güncel vergi levhası, gelir vergisi beyannamesi, güncel işletme hesap özeti, ticaret sicil gazetesi,
  5. Çiftçiler için: çiftçilik belgesi, müstahsil makbuzları, arazi tapu fotokopileri
  6. Diğer gelirlerle geçinenler için: faiz gelirlerini gösteren hesap cüzdanı, kira gelirleri için tapu ve kira kontratı fotokopisi
  7. Maaşınızı Halkbank üzerinden alıyorsanız gelir belgenizi ibraz etmeniz şart gerekmiyor.
  • Krediyi kullanmak istediğiniz tarihten en fazla 1 hafta önce düzenlenen belgelerle, Enerji Destek kredisi almaya yönelik masraflarınızı bankaya bildirmeniz gerekiyor. Yapacağınız harcamayı gösteren belgeleri veya proforma faturaları bankaya ibraz etmeniz gerekiyor. Proforma fatura: Teklif nitelikli faturadır. Bir mali yükümlülüğü yoktur. Alacağınız hizmet için size verilen teklif fiyatının faturasıdır diyebiliriz. Almak istediğiniz kredi miktarına göre bankaya birden çok proforma fatura sunabilirsiniz.

Mantolama kredisi, yalıtım kredisi, enerji tasarrufu kredisi, kombi kredisi, tadilat kredisi, beyaz eşya kredisi, lpg kredisi gibi kredilere ihtiyacınız varsa tüm bu ihtiyaçlarınız için Halkbank Enerji Destek Kredisi kullanabilirsiniz.


Kaçırma!

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Corona Virüs Kredisi

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Nasıl Başvurulur?

İçindekiler1 BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ DESTEK KREDİSİ NEDİR?1.1 TEMEL İHTİYAÇ DESTEK KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR?1.2 BİREYSEL TEMEL …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir