Yüksek tutardaki ihtiyaçlarınızı karşılamak amacıyla bankalardan ipotekli kredi kullanabilirsiniz. Mal sahibi olup da sigortalı olarak çalışmayanlar da bordrosuz olarak ipotekli kredi kullanabilirler. Bu yazımızda Finansbank’ın konut ipotekli ihtiyaç kredisi kampanyası hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştım. Finansbank’ın ipotekli kredisine nasıl başvuracağınızı ve maliyet bilgilerini öğrenmek için yazının devamına bakmanız yeterlidir.

QNB Finansbank İpotekli Kredi
Finansbank bireysel müşterilerine ev teminatı karşılığında ipotekli kredi veriyor. Banka, tapusu size ait olan bir eve ipotek koyuyor ve evin ekspertiz değerinin %80’ine kadar size kredi verebiliyor. Bu krediler, ihtiyaç kredisi kapsamında sayıldığından en fazla 48 aya kadar vade yapılabiliyor. Kampanyanın faiz oranı ise %1,41’dir. Standart bir ihtiyaç kredisinin tüketicilere olan maliyetine ek olarak bu tip kredilerde ekspertiz ve konut sigortası masrafları da çıkıyor. İpotekli olarak kredi kullanan bir müşteri aşağıdaki masrafları ödemekle yükümlü oluyor:
- Kullanılan ipotekli kredi miktarının %0,5’i kadar dosya masrafı (tahsis ücreti),
- Kredinin aylık faiz tutarı üzerinden hesaplanmak suretiyle sırasıyla %5 – %15 oranın BSMV – KKDF (vade boyunca her ay taksite eklenir),
- Teminat olarak banka tarafında kabul edilen evin ekspertiz değeri belirlenir. Bu değer üzerinden müşterinin kullanacağı kredi tutarı belirlenmektedir. Ekspertiz uygulamasının maliyeti müşteriye ödetilir. Finansbank üzerinden ipotekli kredi kullanan kişi 544 TL ile 1915 TL arasında eksper ücreti öder. Ekspertiz tutarı bu aralığı aşmamak şartıyla evin değerine göre değişecektir.
- Banka, ipotek altına aldığı evi garanti altına almak isteyecektir. Bunu da konut sigortası vasıtasıyla yapar. Konut sigortası primlerini müşteri öder. Evin değeri, sigorta primlerini etkileyecektir.
- DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) yaptırmak da zorunludur.
- Kredi kullanan kişinin başına ölüm, sakat kalma gibi durumlar geldiğinde, kredi için yapılan hayat sigortası devreye girer. Müşterinin bu tip durumlarda kalma riskine karşılık müşteriye hayat sigortası yapılır. Müşterinin kredi borcunu ödeyemeyeceği sakatlık, ölüm gibi durumlarda hayat sigortası devreye girer ve bankaya olan kredi borcunu kapatır. Bu kapsamda hayat sigortası yaptırmak müşterilere zorunlu tutulmaktadır.
İpotekli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Diğer ihtiyaç kredilerinde olduğu gibi ipotekli kredilere internet, telefon vb şubesiz bankacılık kanallarıyla başvuru yapmak mümkün değildir. İpotekli ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak için banka şubelerine müracaat etmeniz gerekir. Şubesiz bankacılık ortamında ipotekli ihtiyaç kredisi başvurusu yapılamamasının sebebi; teminata konu olan gayrimenkulün tapu belgesinin bankaya ibraz edilmesinin ve ilgili gayrimenkulün ekspertizinin yapılmasının gerekliliğidir. Şubelere gelmeden önce aşağıdaki belgeleri temin ederseniz başvuru süreciniz hızlanacaktır:
- Nüfus cüzdanı,
- Tapu belgesi (teminata konu olan gayrimenkule ait)
- Gelir belgesi (bordro, kira kontratı, banka hesap cüzdanı vs.)
- İkametgah belgesi
Benzer Konu: Bir bankaya ipotekli kredi kapsamında borcunuz varsa ve ödeme güçlüğü çekiyorsanız Ziraat Bankası İpotekli Kredi Transferi Kampanyası işinize yarayabilir.
Benzer Konu: Benzer bir iptotekli ihtiyaç kredisi kampanyası incelemek isterseniz Denizbank Ev İpotekli İhtiyaç Kredisi 2019‘a tıklayabilirsiniz.
Benzer Konu: Daha uygun faizlerle ipotekli ihtiyaç kredisi kullanmak isterseniz Halkbank İpotekli İhtiyaç Kredisi‘ne tıklayabilirsiniz.
Yorum yok